Skip to content

Hvor kan jeg blogge

Lurer du på hvordan du raskt kan sette opp din egen blogg og om du faktisk kan tjene penger på bloggen din? Da har du kommet til rett sted. Her er din guide om hvordan du setter opp bloggen din i løpet av få minutter og hvordan du kan tjene penger.

Stor konkurranse

Hver dag opprettes det flere tusen blogger i hele verden og konkurransen mellom de ulike blogg-tjenestene er stor. Det finnes flere gode norske alternativer som også er helt gratis, men velger du en internasjonal plattform øker sjansene dine for å tjene penger, og hvis du velger å skrive på engelsk. Husk at også du er i konkurranse om leserne. Velg den plattformen som gjør deg mest synlig.

Google og WordPress

Et godt sted å starte er Googles bloggplattform, Blogspot. Selv om denne er internasjonal finnes den også på norsk. Det samme gjør den største bloggplattformen i verden, WordPress. Begge gir deg også muligheten til å velge et eget domene til under 100-lappen.

Annonseinntekter

De mest leste bloggerne får nesten produkter kastet etter seg. Du kan også tjene penger på din blogg, takket være annonsetjenester. For å få trafikk til siden din kreves det allikevel litt strategisk arbeid underveis. Du må spre innholdet på bloggen din ut på flere sosiale medier, men husk også å bruke andre forum som Blogglisten og Side2blogg, som begge anbefaler blogger hver eneste uke.