Skip to content

Utseende på bloggen (templates)

Utseendet på bloggen har mye å si om leseren orker å lese hva du har skrevet eller ikke. Så hvordan lager du en flott blogg, uten at leseren stikker av? Vi gir deg noen tips og råd på veien!

Skill deg ut!

Når noe stikker seg ut, legger du merke til det. Og når et bilde eller tekst stikker seg ut fra resten av kolonnen, ser det ut som en feil, og det blir en distraksjon for leseren. Ting ser mer korrekt ut når avsnitt og bilder passer inn i kolonnen. Bilder og avsnitt bør derfor være den samme bredde og dette gjelder også sidebar-elementene også.

Hold siden ryddig!

En overfylt side kan føles klaustrofobisk og overveldende, selv når den er godt organisert. Å ha et såkalt white space eller god avstand på sideelementene, gjør disse delene lett identifiserbare og lettere å lese. Du kan kontrollere avstanden mellom elementene eller deler av bloggen din ved å legge noen marginer og/eller padding. Hvis du er komfortabel med å legge koder i bloggen din, kan du kontrollere avstanden mellom elementene med margin og padding CSS-attributter.

Farger

Farger trekker oppmerksomhet. Det beste er å velge farger som leder oppmerksomhet mot områder der du ønsker at leseren skal holde øynene sine. Men ved å bruke for mange farger kan det også bli en distraksjon.