Skip to content

Store blogger

Blogger kan handle om alt mellom himmel og jord. Her i Norge, er de mest kjente bloggerne såkalte rosabloggere, som blogger om mote og sminke. På verdensbasis er det derimot helt andre typer blogger som er mest populære. Noen blogger er personlige, og kan sammenlignes med en slags dagbok, mens andre blogger handler om nyheter. En blogg kan skrives av en enkeltperson eller av flere bloggere som samarbeider.

Store internasjonale blogger

s_bukley / Shutterstock.com

Bloggen Mashable blir skrevet av Pete Cashmore. Han har mer enn 30 millioner besøkende hver måned, og skriver om nyheter, underholdning, teknologi og nettutvikling. Den største sladrebloggen på nettet er kanskje bloggen til Perez Hilton, som egentlig heter Mario Armando Lavandeira Jr. Han skriver om kjendiser, og har blitt kjent langt utenfor USAs grenser. I bloggen hans kan man lese om musikere, skuespillere og andre kjendiser. Han skriver hovedsakelig om amerikanske kjendiser, men mange av disse er jo også kjente i Norge. Den italienske komikeren Beppe Grillo har sin egen blogg der han skriver om det aller meste. Han har blitt både kjent og kritisert for å skrive om privatlivet til kjendiser, og bloggen hans er blant de ti mest besøkte bloggene i verden. Bloggen finnes på engelsk.

Teknologi, spill og moro

En blogg som handler om teknologi og morsomme gadgets er Engadget. Bloggen finnes på mange språk, og inneholder artikler fra kjente journalister, analytikere og bloggere. En annen blogg som skriver om nye produkter, nye nettsider og nye foretak er TechCrunch, en av de mest innflytelsesrike teknologibloggene i verden. Hvis du er interessert i nettspill, er bloggen til PokerStars vel verdt et besøk. Denne bloggen er ikke oversatt til norsk, derfor må norske brukere gå en liten omvei for å finne bloggen, som kan leses på engelsk eller på svensk. For å finne PokerStars blog klikker du på ordet ”Mer” øverst på siden. PokerStars har faktisk mange blogger som blir skrevet av ulike spillere, så det er mye å lese, og du kan følge bloggen til din favorittspiller.

Norske blogger og blogger om Norge

Som nevnt, er de største norske bloggene såkalte rosabloggere. En av de mest populære er bloggen til Ulrikke Lund. Her finner du siste nytt om trender, og Ulrikke er ikke redd for å bruke mote på en litt original måte. På den måten blir moten personlig og spennende. Hvilken moteblogg man ønsker å følge, er selvsagt en smakssak, for de fleste moteblogger har sin egen personlige vri. Har du noen gang lurt på hvordan utlendinger oppfatter oss nordmenn? Noen av svarene kan du få i bloggen A Frog in the Fjord, som er skrevet av en fransk kvinne som bor i Norge. I denne bloggen kan du både le og nikke gjenkjennende, og kanskje du blir overrasket over hvordan utlendinger faktisk oppfatter Norge og norsk kultur. flag_norwegian_norway

Nyhetsblogger

Nyhetsblogger slår aldri feil, spesielt ikke dersom bloggen er skrevet av anerkjente journalister og bloggere. Den aller mest populære rene nyhetsbloggen på verdensbasis er The Huffington Post, som får mer enn en million kommentarer hver måned, og skriver om hele verden. Bloggen blir skrevet av mange forskjellige bloggere, og tar ikke bare for seg amerikanske nyheter. Det finnes også norske nyhetsblogger, men nordmenn flest foretrekker å lese nyheter hos nettaviser, i stedet for å lese en blogg. Det finnes blogger om alt mulig, derfor er det alltid interessant å lete etter nye blogger, og kanskje finne en ny favorittblogg man kan følge. Noen blogger kan man følge ved å registrere seg hos sosiale nettsider, og få beskjed når bloggen er oppdatert. Ikke alle blogger er åpne for kommentarer, men dersom man vil skrive en kommentar, gjelder det selvsagt å holde kommentarene saklige, og ikke skrive stygge ting. Men hvis man liker en blogg, bør man gi ros, og oppmuntre bloggeren til å fortsette med bloggingen.