Skip to content

Tips til hvordan du kan få ideer til nye bloggtekster

Det er enkelt å starte opp en ny blogg, det er ikke alltid like lett å opprettholde den over tid. Det krever mye av deg, og du må stadig finne nye, interessante temaer du kan skrive om.

Lag tankekart

Dette er kanskje noe du gjorde en gang på skolen, synes var totalt bortkastet tid, og så glemte. Men nå som du selv vil skrive, er det på tide å friske opp kunnskapene om denne teknikken. Om ikke noe annet, så kan det hende at tankekartet løser opp noe av det som blokkerer deg fra å komme på nye ideer. Dersom du ikke er av typen som skribler på servietter, kan du forsøke “Mind Meister”.

Låne ideer fra bøker, sitater og filmer

Se noen filmer med for eksempel uvanlig, artig dialog og se om noen av disse setningene eller ordene trigger kreativitet hos deg. Sjekk gamle bøker, se om de første setningene i bøkene kan bidra til at du får en ny og genuin ide til noe du kan skrive om. Finn en liste med sitater (kanskje særlig noe relatert til tematikken bloggen din har, det vil si dersom du blogger om kjærlighet, let etter sitater for eksempel om kyss), velg ett og se om du kan skrive en bloggtekst ut fra dette sitatet. Skriv hver dag, sett av tid til bloggen din. Selv om du ikke skriver en hel bloggtekst, bør du produsere noe hver dag. Hva er dine personlige triks for å komme på ideer til bloggtekster?